Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Що підготував своїм гостям кінофестиваль "Молодість"

Що підготував своїм гостям кінофестиваль "Молодість"

12 апрель 2019, Пятница
483
0
Що підготував своїм гостям кінофестивальУкраїнська кіноіндустрія готується до однієї з найбільш знакових подій у кіно сфері – відкриття 42-го кінофестивалю "Молодість". "Молодість" - це найбільша регулярна кіноподія України та Східної Європи за версією FIAPF. Щоосені фестиваль представляє понад 250 фільмів з усього світу. Чи дивуватимуть цього року – читайте в нашому огляді.

Цьогорічний кінофестиваль "Молодість" відбудеться 20-28 жовтня у Києві. Відкриється він відреставрованою сатиричною комедією Миколи Шпиковського "Шкурник" . Це історія про пристосування людини до ідеологій під час громадянської війни у 1917 році. Німий фільм відзняли у 20-х роках минулого століття, довгий час він був під забороною. В Національній опері його покажуть під музичний супровід симфонічоного оркестру.
Див. також: Кіно як органна музика

Конкурсна програма скадається зі студентських, перших короткометражних та повнометражних фільмів. Щодо останньої номінації, цього разу з десятки конкурсантів сім презентуватимуть Старий Світ, двоє – Північну Америку, і двоє – Азію, (один фільм був знятий спільно Ізраїлем та Францією). Україну у цій категорії представить фільм спільного виробництва з німцями та сербами – "Істальгія".  Три історії кохання, три європейські міста, три сюжетні лінії. Немолода емігрантка з України та колишній сербський боксер відділені мовним бар’єром від німецького суспільства. Їх об’єднує слов’янська культура і власні діти, що досі живуть в Україні та Сербії. То що їх там тримає?

Іван Садовський у фільмі "Шкурник"
Найбільше вітчизняних фільмів буде представлено у поза конкурсній програмі. Це альманах "Україна, гудбай", "В тумані" Сергія Лозниці, короткометражка Мирослава Слабошпицького "Ядерні відходи". За неї він уже отримав "Срібного леопарда" в Локарно.  Також під час фестивалю покажуть фільми за участю Богдана Ступки.  При чому різних років, починаючи від "Білого птаха з чорною ознакою" знятого Юрієм Іллєнком ще у 1970 році, і до "Підпоручника Ромашова" Ігоря Черницького. Ця картина датована 2012 роком.

Богдан Ступка у фільмі "Білий птах з чорною ознакою"
Крім того, на цьогорічній "Молодості" буде представлено ретроспективи Артура Ліпсета, Мілоша Формана, Алена Роб-Грійє, Теодора Ушева. Гостями фестивалю цього року стануть французький режисер і актор Лео Каракс та польська режисерка Агнєшка Холланд.
Загалом фестиваль "Молодість цього року планує показати близько 300 фільмів - у конкурсній, позаконкурсній та альтернативній програмах. 
Див. також: Володимир Войтенко: "Кінематографічне українське море зараз хвилюється…"
Нагадаємо, що головню метою "Молодісті" є відкриття нових імен у кінематографі. Саме фестиваль "Молодість" у різні роки відкрив світові таких режисерів як Гаспар Ное, Том Тіквер, Денні Бойл, Лоран Бунік, Олексій Балабанов, Шона Ауербах, Денис Євстигнєєв, Жак Одіар, Дмитрій Месхієв, Валерій Тодоровський, Франсуа Озон, Стівен Долдрі, Сергій Маслобойщиков, Білге Джейран, Бруно Дюмон та багато інших.
Див. також: Марина Врода: "Бороться за выход кино на экран в своей стране нужно уже сейчас"

Серед локацій – кінотеатри  "Київська Русь", "Кінопалац", "Київ", "Жовтень", "Кінопанорама", Арт-Готель “Баккара” та Культурно-Просвітницький центр "Майстер клас".
Повну програму 42-го "Молодості" та розклад показів можна знайти на сайті кінофестивалю. 
Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)