Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Розширено перелік платних послуг, які надаються судовими експертами

Розширено перелік платних послуг, які надаються судовими експертами

08 сентябрь 2021, Среда
360
0

Уряд доповнив перелік платних послуг, які можуть надаватись науково-дослідними установами судових експертиз.

Відповідну постанову, розроблену Мін'юстом, схвалено на урядовому засіданні 26 серпня.

Зокрема, до таких послуг віднесли:

  • проведення експертиз проектної документації на будівництво об'єктів згідно із законодавством;

  • проведення робіт з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів згідно із законодавством;

  • проведення оцінки майна, майнових прав, експертної грошової оцінки земельних ділянок та прав на них, а також рецензування звітів про таку оцінку.

Розширено перелік платних послуг, які надаються судовими експертамиКрім того, встановлюється, що послуги, включені до переліку платних, які надаються НДУСЕ і пов'язані з діяльністю, для здійснення якої законодавством встановлені певні вимоги, можуть надаватись за умови дотримання таких вимог.

У Міністерстві юстиції роз'яснили, що потреба в розширенні переліку платних послуг, які надаються судовими експертами, виникла у зв'язку з недостатнім фінансуванням науково-дослідних установ судових експертиз Мін'юсту. Натомість платні послуги, які виконуються за рахунок замовника, є додатковим джерелом покриття витрат на утримання НДУСЕ.

Разом із тим схваленою постановою виключається положення, яким визначено, що результати експертних досліджень оформлюються у формі висновків експертних досліджень. Адже встановити чи отримати достовірну інформацію про те, чи буде висновок подаватися до суду як доказ, неможливо, а встановлення юридичного статусу особи, що замовляє експертизу, не належить до завдань експерта. У зв'язку з цим була необхідність визначити єдиний документ, який складається в результаті проведення судової експертизи або експертного дослідження. Це висновок експерта.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)