Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Міненерго хоче замінити фіксовані платежі за «зеленим» тарифом

Міненерго хоче замінити фіксовані платежі за «зеленим» тарифом

01 сентябрь 2021, Среда
365
0

Міністерство енергетики розробило і винесло на громадське обговорення законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії на ринкових засадах». Про це повідомила прес-служба міністерства.

"Він передбачає запровадження системи Feed-in-Premium, або контрактів на різницю, для виробників з альтернативних джерел енергії (як для чинних договорів купівлі-продажу, так і для договорів, які будуть укладатися переможцями аукціонів) замість фіксованих платежів за «зеленим» тарифом - Feed-in-Tariff", - йдеться в повідомленні.

В міністерстві пояснили, що відповідно до цієї моделі виробники з ВДЕ зможуть безпосередньо виступати як учасники ринку, самостійно продаючи електроенергію, оптимізуючи свої доходи від виробництва та зменшуючи свої небаланси.

Міненерго хоче замінити фіксовані платежі за «зеленим» тарифом"Водночас ці виробники матимуть право на отримання компенсації від гарантованого покупця у вигляді різниці між встановленим «зеленим» тарифом або аукціонною ціною та ринковою ціною", - зазначив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко.

Зазначається, що законопроект розроблено на виконання вимог Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії» № 810-ІХ та кроку 400 Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік.

З проектом можна ознайомитись на сайті міністерства.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)