Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Насіння кукурудзи – види, сорти і характеристики

Насіння кукурудзи – види, сорти і характеристики

13 ноябрь 2021, Суббота
590
0

Насіння кукурудзи – види, сорти і характеристикиЩоб майбутній вражай був якісним, потрібно правильно підібрати насіння кукурудзи. Варто пам’ятати, що універсального сорту, який підійде під будь-яке поле – не існує. Кожен із них використовується у певних умовах, до яких входить і тип ґрунту, і клімат зони, а також обрана технологія вирощування.

Спостерігати високий врожайний рівень та мінімальні затрати на обробку зерна після збору можна, якщо правильно підібрати насіння кукурудзи за рівнем стиглості. Таким чином існує декілька сортів:

  • ранні;
  • середньоранні;
  • середньостиглі;
  • середньопізні;
  • пізньостиглі.

Кожному сорту стиглості відповідає певний термін вегетації. Для ранніх він становить від 85 до 105 днів, для середньоранніх – від 95 до 120 діб, середньостиглі розвиваються до 125 діб, середньопізні – до 130 і пізньостиглі – до 140 діб. При цьому важливо враховувати кліматичну зону, технологію висіву та особливості ґрунтів.   

Ранні сорти

До ранніх сортів належать такі, що мають короткий період вегетації. Перший врожай може з’явитися дуже рано і вже бути готовим до збору та обробки. Сорти, що стигнуть швидко рекомендують розвивати в тих місцевостях, де переважає коротке літо.

Середньостиглі

В Україні найбільшу популярність отримали середньостиглі сорти кукурудзи. На нашій території рослина показує кращі результати врожаю, завдяки характерним кліматичним умовам. Вже після 120 днів розвитку рослини, є можливість зібрати врожай.

Пізньостиглі  

Насіння кукурудзиВважається, що пізньостиглі сорти кукурудзи характеризуються високим рівнем врожайності. Висота стебла рослини сягає аж до 6 метрів. Показник ФАО становить від 500 до 600, що набагато більше, ніж у ранньостиглих сортах кукурудзи.

Цукрова кукурудза

Схрестивши зубовидне і кременисте насіння, можна отримати такий сорт, як цукрова кукурудза. Особливість цього сорту в тому, що вміст крохмалю мінімальний, а от цукру багато – майже 35 відсотків. Найкращі сорти можна виростити на вологих ґрунтах.

Обраний сорт – це лише перший крок до успішного врожаю. Після цього потрібно врахувати усі навколишні чинники, а також слідувати певній технології посіву.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)