Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Оцінка майна: що це таке

Оцінка майна: що це таке

20 январь 2022, Четверг
302
0

Оцінка майнаОцінювання майна чи як його ще називають аналіз нерухомості – це особлива процедура необхідна визначення точної вартості тієї чи іншої об'єкта. Дізнатися докладніше можна, перейшовши за посиланням: https://pareto.com.ua/ua/ocinka-majna/, там же можна замовити оцінку майна на території України.

Саме по собі визначення досить широке, адже включає оцінку не тільки наземних споруд або ділянок, але також і оцінку обладнання, цінних паперів, бізнесу і так далі.

Причин проведення такої процедури може бути кілька. Одна з основних – це вимога однієї із сторін угоди чи спільна згода. Найпоширенішими цілями щодо оцінки є: створення важливого документа під час угоди, передача майна у заставу чи оренду, оформлення страховки, внесення у статутний капітал організації.

Крім того, звертатися до спеціальних оціночних компаній доведеться і для вирішення майнових спорів, банкрутства чи приватизації. Рекомендуємо скористатися послугами компанії Парето, при необхідності оцінювання майна. Фірма на ринку вже багато років і за цей час зуміла довести ефективність своїх методів, а також якість виконаної роботи.

Типи майна

Для того щоб точно визначити вартість того чи іншого об'єкта, доводиться проводити облік не тільки всіх технічних параметрів, але також особливостей, що притаманні рухомості або нерухомості відповідно. За традиційною системою розподілу, формується три блоки об'єктів:

  • нерухомість. Сюди відносяться земельні ділянки, зведені будинки, всі огорожі на території, інженерні мережі тощо;
  • рухомість. У цю групу потрапляють апарати, у яких можливо повністю переміщення, наприклад, транспортні засоби, літаки, катери тощо;
  • бізнес. Його частки, а також цінні папери на кшталт акцій.

Типи майнаЯк правило, оціночні заходи займають від 1 до 3 днів, проте час на проведення процедури може змінюватись в залежності від обраної компанії.

Вартість послуги також не є постійною та змінюється залежно від обсягу майбутньої роботи, кількості об'єктів оцінювання та інших подібних змінних.

Для того, щоб оформити оцінку майна необхідно надати деякі документи, а саме: свідоцтво або постанову, що доводило б права володіння об'єктом, при продажу автомобіля техпаспорт, ідентифікаційні коди всіх власників об'єкта (якщо їх кілька), державний акт на земельну ділянку (під час продажу землі ).

Про тонкощі та нюанси процесу варто заздалегідь дізнатися у менеджера обраної компанії. Як зазначалося раніше, вартість майна визначається індивідуально і ніколи не дорівнює конкретному числу спочатку. Процедура включає кілька кроків в результаті яких можна отримати точну вартість об'єкта оцінювання, а також відповідні документи.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)