Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Борис Приходько залучив минулого року на розвиток громад 30 млн грн

Борис Приходько залучив минулого року на розвиток громад 30 млн грн

25 август 2022, Четверг
759
0

Борис Приходько залучив минулого року на розвиток громад 30 млн грнЧи можуть територіальні громади Чернігівщини розвиватися без державної підтримки? Поки ні. Про це говорить Борис Приходько, засновник Благодійного фонду «РАЗОМ». Нагадаємо, що мета його фонду – виділення грантів для молоді на розвиток громад Чернігівської області. За його словами, децентралізація надала певні фінансові можливості громадам, але залишилися певні труднощі.

«Є проблеми з робочими місцями, населення скорочується, доходи низькі. Тут все йде по колу: немає роботи, молодь їде в міста або за кордон на заробітки, бюджет не всюди тягне соціальну та комунальну сфери. Тому поки без державних субвенцій області не обійтися», – каже пан Приходько.

Якщо в обласному центрі ситуація більш-менш прийнятна, то більшості районів доводиться кепсько.

«Там живуть люди, їм потрібно лікуватися, дітям навчатися, жителям отримувати комунальні послуги. Щоб все це господарство безперебійно працювало, його потрібно обслуговувати. Має бути культурне і спортивне життя, дозвілля і таке інше. Допомога держави для них – фактор виживання», – переконаний Борис Приходько.

Питанням залучення коштів та благодійницькою діяльністю він займається вже тривалий час. Минулого року залучив 30 млн гривень з державного бюджету на розвиток територіальних громад області. Кошти пішли на ремонти закладів освіти, закупку техніки, обладнання, меблів, комп’ютерів для шкіл, медичного обладнання для лікарень та техніки для комунальних служб.

«Це лише невелика частина того, що мені хотілося б зробити у плані залучення коштів на розвиток громад нашої Чернігівщини. Сьогодні це особливо актуально, адже потрібно не лише розвивати, а й відновлювати та відбудовувати інфраструктуру», – наголосив Борис Приходько.

Це стосовно державних коштів. Зі свого боку, мета Благодійного фонду «РАЗОМ» підтримка молодіжних ініціатив якраз з розвитку громад. За словами засновника, головна умова, щоб проєкти та ідеї були реалізовані в конкретній громаді Чернігівської області. Перелік номінацій зараз доволі широкий: від екологічних та туристичних тем до стартапів та запровадження сучасних інновацій.

«Наша молодь надзвичайно крута й ініціативна. У цьому я переконався, спілкуючись з жителями Чернігівщини. Переконаний, що завдяки своїй активності вони можуть підключатися до місцевого самоврядування і розвитку громад», – говорить Борис Приходько.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)