Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Початок функціонування ЄСІТС: ДСА роз'яснила окремі питання

Початок функціонування ЄСІТС: ДСА роз'яснила окремі питання

13 декабрь 2021, Понедельник
493
0

Державна судова адміністрація детально роз'яснила, що зміниться з початком функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Відповідний лист за підписом заступника Голови ДСА Сергія Чорнуцького надіслано на місцеві та апеляційні суди, територіальні управління ДСА.

У листі зазначається, що з урахуванням статті 253 Цивільного кодексу підсистеми "Електронний кабінет", "Електронний суд" та підсистема відеоконференцзв'язку офіційно починають функціонувати з 5 жовтня 2021 року.

Початок функціонування ЄСІТС: ДСА роз'яснила окремі питанняТакож ДСА України повідомила про введення в дію низки норм процесуальних кодексів, відповідно до яких змінюється порядок вчинення дій, пов'язаних з початком функціонування ЄСІТС:

1. Змінюється порядок та форма подачі процесуальних документів до суду.

2. Запроваджується обов'язок реєстрації в суді процесуальних документів, поданих до суду в електронній формі.

3. Передбачається механізм сканування процесуальних документів, які надійшли до суду в паперовій формі.

4. Розгляд справи, її формування та зберігання, як і раніше, здійснюватиметься в паперовій формі.

5. Запроваджується у судів можливість надсилання сторонам справи повідомлень чи процесуальних документів в електронній формі.

6. Можливість ознайомлення з матеріалами справи в електронному вигляді.

7. Можливість надсилання засобами ЄСІТС копій документів, поданих до суду однією стороною, іншій стороні по справі, якщо вона зареєстрована в ЄСІТС.

8. Змінюється порядок подання до суду апеляційних і касаційних скарг в електронній формі.

9. Змінюється порядок проведення та фіксації судових засідань у режимі відеоконференції.

Детальні інструкції стосовно порядку роботи кожної з підсистем (модулів) розміщені на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС.

Відеоінструкції про порядок роботи в Електронному кабінеті розміщені на кожному кроці роботи програмного забезпечення (кнопка "Відеоінструкція" у верхній правій частині сторінки. Також вказані відеоролики доступні для перегляду на каналі YouTube "Електронний кабінет".

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)