Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Законопроект щодо зменшення кількості народних депутатів готовий для розгляду

Законопроект щодо зменшення кількості народних депутатів готовий для розгляду

02 февраль 2022, Среда
352
0

Ініційований Президентом законопроект щодо зменшення кількості народних депутатів із 450 до 300 і запровадження пропорційної виборчої системи готовий до розгляду у залі засідань Верховної Ради.

Про це розповів Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, повідомляє прес-служба Апарату ВР.

Законопроект щодо зменшення кількості народних депутатів готовий для розгляду«Законопроект про зменшення кількості народних депутатів до 300 абсолютно готовий до голосування. Для його ухвалення потрібно 300 голосів. Цей документ також фактично закріпить пропорційну виборчу систему», - зазначив Перший заступник Голови Парламенту.

Олександр Корнієнко висловив переконання, що на даному етапі для України найбільш прийнятною стане саме пропорційна виборча система з відкритими списками. Водночас він упевнений, що при її впровадженні слід зберегти дотримання принципу представництва територій і зв'язку депутатів із виборцями.

«Тому фактично треба змінювати й законодавство про партії, бо чинне вже є застарілим і не дає партіям необхідних можливостей працювати на територіях, окрім як відкривати приймальні, орендувати приміщення. Але навіть надання юридичних консультацій із точки зору НАЗК - це вже та послуга, яку партія не може надавати. Тому треба підсилювати компонент співпраці з місцевими громадами», - зазначив Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, Конституційний Суд надав Висновок у справі щодо зменшення конституційного складу ВР та закріплення пропорційної виборчої системи.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)