Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Оскарження заборони Київради продавати спиртне в нічний час: набрало законної сили рішення ОАСК

Оскарження заборони Київради продавати спиртне в нічний час: набрало законної сили рішення ОАСК

18 август 2022, Четверг
399
0

Оскарження заборони Київради продавати спиртне в нічний час: набрало законної сили рішення ОАСКШостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у справі щодо оскарження заборони Київської міської ради продавати спиртне в нічний час.

ОАСК нагадав, що у вересні 2021 року з відповідним позовом до Київради звернулась Державна регуляторна служба України.

Зокрема, позивач просив суд скасувати рішення Київради від 27 вересня 2018 року №1529/5593, яким було встановлено обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин у столиці. Справу розглядав Окружний адміністративний суд міста Києва за правилами загального позовного провадження.

Під час розгляду справи суд не встановив порушення Київською міською радою прав позивача та принципів державної регуляторної політики при прийнятті оскаржуваного акту, що свідчить про недоведеність порушень відповідачем реалізації компетенції у сфері управління. Суд також визнав необґрунтованими доводи Державної регуляторної служби щодо того, що оскаржуване рішення негативно впливає на суб'єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на відповідній території, а також на бізнес-клімат у м. Києві в цілому і рівень довіри бізнесу до влади.

Відтак, зважаючи на встановлені обставини справи, суд у своєму рішенні від 30 листопада 2021 року відмовив позивачу у задоволенні позовних вимог щодо визнання протиправним та скасування рішення Київської міської ради від 27 вересня 2018 року № 1529/5593 «Про встановлення обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових в м. Києві».

Після розгляду апеляційної скарги позивача ШААС залишив без змін рішення ОАСК. Відповідно до положень Кодексу адміністративного судочинства рішення набрало законної сили 12 липня 2022 року.

За повідомленням пресслужби Окружного адміністративного суду міста Києва.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)