Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » У будівництві заборонили використання азбесту: Закон прийнято

У будівництві заборонили використання азбесту: Закон прийнято

12 октябрь 2022, Среда
343
0

У будівництві заборонили використання азбесту: Закон прийнято6 вересня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон (проект № 4142) «Про систему громадського здоров'я», який, серед іншого, забороняє використання азбесту в будівництві.

Про це розповіла голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Подекуди проблеми зі здоров'ям українців виникають через так звану «бомбу сповільненої дії», якою є азбест. Його волокна мають форму твердих голок, які під час будівельних чи ремонтних робіт потрапляють до організму та призводять до невиліковних хвороб дихальних шляхів. Саме тому ми заборонили азбест та вироби й матеріали із його вмістом», пояснила пані Шуляк.

Вона запевнила, що альтернатива азбесту є, це більш сучасні та неканцерогенні будівельні матеріали, які збережуть здоров'я і будівельників, і мешканців новобудов.

«Україна купувала азбест в росії та Казахстані. Саме лобі з цих країн, яке працювало у «високих кабінетах», досі не дозволяло заборонити азбест в Україні. Але нарешті Україна позбудеться небезпечного для здоров'я радянського будівельного спадку», - резюмувала Олена Шуляк.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)