Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Нацбанк впровадив керовану гнучкість обмінного курсу

Нацбанк впровадив керовану гнучкість обмінного курсу

07 январь 2024, Воскресенье
436
0

Нацбанк впровадив керовану гнучкість обмінного курсуНаціональний банк України з 03 жовтня 2023 року переходить до режиму керованої гнучкості обмінного курсу. Про це повідомила прес-служба регулятора.

За цього режиму офіційний курс визначатиметься на основі курсу за операціями на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком відповідно до постанови Правління НБУ №18, як це відбувалося з 24 лютого 2022 року. 

"Водночас НБУ і далі контролюватиме ситуацію на міжбанківському валютному ринку та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на ринку, який зберігатиметься на прогнозному горизонті через особливості функціонування економіки України. Завдяки компенсуванню структурного дефіциту курс на міжбанківському ринку зможе як зростати, так знижуватися, реагуючи відповідним чином на зміни в балансі попиту та пропозиції на валютному ринку", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Національний банк суттєво обмежуватиме курсові коливання, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення.

Формування банками карткового курсу також відбуватиметься за тими ж правилами, що й раніше.

Зазначається, що керована гнучкість офіційного курсу стане механізмом для адаптації економіки до зміни внутрішніх і зовнішніх умов, а також важливою передумовою для повернення до інфляційного таргетування в майбутньому

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)