Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » МОЗ затвердило склад робочих груп, які перевірятимуть рішення медико-соціальних експертних комісій

МОЗ затвердило склад робочих груп, які перевірятимуть рішення медико-соціальних експертних комісій

28 март 2024, Четверг
660
0

МОЗ затвердило склад робочих груп, які перевірятимуть рішення медико-соціальних експертних комісійМіністерство охорони здоров'я інформує, що на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони «Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», введеного в дію Указом Президента № 576/2023, було створено робочі групи для перевірки обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій.

У міністерстві наголосили: рішення щодо встановлення інвалідності, які ухвалені після 24 лютого 2022 року, будуть перевірені.

Наказом МОЗ від 27 вересня 2023 року № 1690 затверджено склад відповідних міжвідомчої та регіональних робочих груп. Також визначено алгоритм перевірок рішень МСЕК та строки їх проведення.

До складу міжвідомчої робочої групи увійшли представники різних органів влади та експертних інституцій, а до регіональних - представники структурних підрозділів з питань охорони здоров'я військових адміністрацій, обласних, Київського міського центрів (бюро) медико-соціальної експертизи, експертних інституцій.

Передбачається, що регіональні робочі групи проводитимуть перевірки до 10 листопада цього року та після цього подадуть відповідні звіти, що будуть заслухані міжвідомчою робочою групою.

Задля прозорості процесу перевірки будуть перехресними, тобто один регіон буде перевіряти роботу в іншому регіоні.

У МОЗ зазначили, що в разі виявлення фактів необґрунтованого прийняття рішень про встановлення інвалідності буде ініційовано їх перегляд у встановленому законодавством порядку та інформування, за наявності підстав, відповідних правоохоронних органів.

Нагадаємо, МОЗ працює над виконанням рішення РНБО з удосконалення роботи ВЛК (детальніше).

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)