Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Верховний Суд висловився щодо компенсації витрат на правничу допомогу

Верховний Суд висловився щодо компенсації витрат на правничу допомогу

14 апрель 2024, Воскресенье
339
0

Верховний Суд висловився щодо компенсації витрат на правничу допомогуВажливе рішення Верховного Суду України: тепер суди зобов'язані більш ретельно підходити до питання відшкодування витрат на правничу допомогу. Це питання вже давно є предметом дискусій у правовому полі, оскільки відзначається значна неоднозначність у підходах судів та захисників до цієї проблематики.

Проблема полягає у тому, що суди часто не відшкодовують в повному обсязі витрати на юридичні послуги, а деякі адвокати навіть не заявляють їх у своїх процесуальних документах. Відтепер, згідно з рекомендаціями Верховного Суду, суди повинні більш детально розглядати кожен випадок.

Ключовим фактором є доказування витрат. Так, клієнт, звертаючись до юридичної компанії, має укласти договір та визначити вартість послуг. Наприклад, якщо адвокати виграли справу, але суд відшкодував лише незначну частину витрат, питання виникає: чому так сталося і як це змінити?

Згідно з процесуальним законодавством, сума витрат на адвокатські послуги має відповідати складності справи, часу, проведеному адвокатом, обсягу наданих послуг, а також цінності позову. Окрім того, суди мають виходити з реальності та розумності витрат.

Для підтвердження цих витрат необхідно надати договір про надання правничої допомоги та відповідні докази оплати. Важливо також, щоб адвокат не вчиняв дій, які безпідставно затягують розгляд справи.

Верховний Суд наголошує, що справедливе та обґрунтоване відшкодування витрат на правничу допомогу може зменшити кількість безпідставних судових позовів та сприяти більш відповідальному підходу до судових розглядів.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)