Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Суд виправдав місцевого жителя, обвинуваченого в ухиленні від відбування виправних робіт за старою редакцією закону

Суд виправдав місцевого жителя, обвинуваченого в ухиленні від відбування виправних робіт за старою редакцією закону

09 апрель 2024, Вторник
255
0

Суд виправдав місцевого жителя, обвинуваченого в ухиленні від відбування виправних робіт за старою редакцією законуНовоушицький районний суд Хмельницької області ухвалив рішення про виправдання місцевого жителя, обвинуваченого в ухиленні від відбування виправних робіт за статтею старої редакції закону. Вирок суду набрав законної сили, як повідомляє прес-служба суду.

18 років тому чоловіка було засуджено до 8 років позбавлення волі за крадіжки та розбій. В 2010 році Ізяславський районний суд замінив невідбуту частину покарання на виправні роботи на термін 1 рік 9 місяців 25 днів із вирахуванням 15% заробітку на користь держави.

Засуджений працевлаштувався у фермерському господарстві, але, не відбувши повністю виправні роботи, покинув місце проживання без повідомлення кримінально-виконавчої інспекції та перестав з'являтися на роботу. Його місцеперебування вдалося встановити лише через 11 років.

На судовому розгляді чоловік не визнав своєї вини, пояснивши від'їзд малим доходом та заявивши, що попередив інспекторів кримінально-виконавчої інспекції усно. Він стверджував, що працював у Бердичеві та Києві, не переховувався і вів звичайний спосіб життя.

У своєму рішенні суд врахував, що законодавство щодо відповідальності за ухилення від відбування виправних робіт зазнало змін. Так, раніше відповідальність наставала за ухилення від відбування громадських чи виправних робіт, але вже у 2023 році закон передбачав відповідальність за ухилення від відбування покарання у виді виправних робіт. Суд також звернув увагу на зворотну дію закону про кримінальну відповідальність у часі та визнав, що в діях обвинуваченого немає складу кримінального правопорушення.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)