Телефоны для связи:
(044) 256-56-56
(068) 356-56-56
» » Пропонують зобов'язати надавати адвокатам інформацію з державних реєстрів

Пропонують зобов'язати надавати адвокатам інформацію з державних реєстрів

19 апрель 2024, Пятница
305
0

Нові законодавчі ініціативи щодо доступу адвокатів до реєстрів

Пропонують зобов'язати надавати адвокатам інформацію з державних реєстрівНаціональна асоціація адвокатів України висловила занепокоєння з приводу частих відмов у наданні даних з державних реєстрів на адвокатські запити. Такі відмови ускладнюють професійну діяльність адвокатів.

На цю проблему звернув увагу народний депутат Олександр Юрченко, зареєструвавши у Верховній Раді проєкт Закону № 10446 «Про внесення змін до деяких законів України щодо відповіді на адвокатський запит». Ця ініціатива пропонує доповнення до кількох законів, зокрема:

  • ч. 1 ст. 24 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»,
  • ст. 8 Закону «Про нотаріат»,
  • ч. 3 ст. 32 Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»,
  • ч. 7 ст. 11 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Основна мета - зобов'язати органи, які забезпечують ведення державних реєстрів, надавати адвокатам повну інформацію та копії документів, необхідних для надання правової допомоги клієнту, крім інформації з обмеженим доступом.

Ідеться про Спадковий реєстр та інші єдині та державні реєстри, що функціонують у системі Міністерства юстиції (для нотаріусів), Державний реєстр прав та Єдиний державний реєстр (для держреєстраторів).

Законодавча ініціатива підкреслює, що подання адвокатського запиту є професійним правом адвоката у контексті надання правової допомоги на підставі договору, та надає адвокату право отримувати на запит будь-яку необхідну інформацію та документи для допомоги клієнту.

Обсудить
Добавить комментарий
Комментарии (0)